Ervaringen met besnijdenis

Besnijdenis is een onderwerp waar weinig over gepraat wordt. Dat is met veel intieme dingen zo. Dan is internet ideaal. Door de anonimiteit die internet biedt, is het voor mensen vaak makkelijker om intieme ervaringen met elkaar te delen. Dat was ook één van de belangrijkste redenen om deze website op te zetten.

Een besnijdenis zelf mag dan misschien maar (ongeveer) 30 minuten duren, de weg die eraan vooraf gaat, is vaak stukken langer. Ouders die om medische redenen een beslissing voor hun kind moeten nemen, vinden dat vaak best moeilijk. Volwassen mannen die om medische redenen besneden moeten worden, zitten vaak met veel vragen, en ook mannen die uit eigen keuze zich willen laten besnijden, hebben daar vaak eerst heel lang over nagedacht.

Op de volgende pagina’s willen we jongens en mannen aan het woord laten die besneden zijn. Als kind of op latere leeftijd. Maar ook ouders, die een beslissing moesten nemen voor hun kind.

Door jouw ervaring met anderen te delen, kun je veel betekenen voor hen die een besnijdenis overwegen. Ook de herkenbaarheid van jouw verhaal kan heel fijn zijn voor jongens en mannen die al besneden zijn. En ook voor ouders.

Mail ons jouw ervaring! Over hoe je tot je beslissing kwam, hoe de besnijdenis zelf verliep, hoe je het nu ervaart. Jij bepaalt wat je wil vertellen. Op de volgende pagina’s kun je lezen hoe anderen een besnijdenis ervoeren. Je mag hun verhalen gebruiken als voorbeeld bij het opschrijven van jouw ervaring, maar je mag het ook heel anders doen. Uiteraard zal jouw verhaal anoniem geplaatst worden. We zetten er wel graag een naam bij; dat mag je voornaam zijn, maar je mag er ook eentje verzinnen, zelfs een fantasienaam is ok. Je leeftijd is niet verplicht, maar het zou leuk zijn als je hem erbij zou zetten.

Deel jouw eigen ervaring!

Ook een fotodagboek van je besnijdenis behoort tot de mogelijkheden. Let dan wel op de volgende zaken:

  • Zorg ervoor dat de foto’s scherp en niet wazig zijn
  • Neem het liefst foto’s van zowel voor als na de besnijdenis
  • Neem foto’s met regelmatige tussenpozen, zeker in het begin wanneer het genezingsproces snel gaat en je vlug veranderingen ziet
  • Schrijf hier en daar een woordje tekst erbij

Stuur ons jouw ervaring door via het contactformulier.

Ook als je nog vragen hebt over hoe je jouw ervaringsverhaal of fotodagboek het beste vorm geeft, kun je ons uiteraard altijd contacteren.

Ervaringen van andere mannen en jongens

Ervaring van Frans

Frans 52 jaar uit West-Vlaanderen, België.

Ik heb geen ervaring met forums maar omdat deze site en dit forum me veel geholpen hebben, wil ik mijn ervaring delen.

Ervaring van Mister X

Mister X 17 jaar en geboren in India

Toen ik ongeveer 4 jaar was kwamen er allemaal mensen bij ons thuis en moest ik speciale kleren aan trekken dat leek op een witte jurk. Omdat ik ben opgegroeid in een moslim familie ken ik die kleding. Dit is namelijk traditionele kleding bij mij in India, Pakistan en Afghanistan.

Ervaring van Paul

Paul 43 jaar uit de Verenigde Staten

Totdat ik me op 20-jarige leeftijd liet besnijden, had ik altijd problemen met mijn voorhuid. Mijn voorhuid was erg lang en stak minstens 2 cm over de eikel uit als mijn penis helemaal slap was.

Ervaring van Mike

Mike 

Nadat ik jarenlang problemen had met mijn voorhuid, raadde mijn dokter mij een besnijdenis aan. Ik stond daar niet om te springen en stelde het meerdere malen uit, totdat ik steeds meer infecties begon te krijgen waardoor mijn voorhuid nog nauwe werd.

Ervaring van Kathalijne

Kathalijne 25 jaar vertelt over haar vriend van 27 jaar

Ongeveer twee jaar terug kreeg ik verkering met mijn vriend. Het viel mij bij de eerste keer dat wij seks hadden op dat hij een vrij lange voorhuid had. Buiten dat het mij qua beeld opviel voelde ik tijdens de seks totaal geen verschil. De seks was namelijk goed.

Ervaring van Hugo

Hugo heeft zich laten behandelen in Duitsland, ondanks dat het medisch niet echt noodzakelijk was.

In principe had ik geen klachten over hoe m’n penis is, maar na een jaar of 10 nadenken, lezen en fantaseren ben ik tot het besluit gekomen: dat stuk vel gaat eraf!