Ervaring van Hugo

Ervaring van Hugo

Voor de besnijdenis

Na een jaar of 10 nadenken, lezen en fantaseren ben ik tot het besluit gekomen: dat stuk vel gaat eraf! Ik ga me in Recklinghausen laten besnijden, net als forumgenoot cut45 een tijd geleden heeft laten doen. Zijn topic heeft me naar deze Duitse specialist geleid.

In principe heb ik geen klachten over hoe m’n penis was. Geen tekort frenulum of nauwe voorhuid of wat dan ook. Alleen vind ik het gevoel van een ontblote eikel zoveel lekkerder. Wat zich uit in altijd een teruggetrokken voorhuid (al jaren lang), ook tijdens aftrekken. Het gevoel van een besneden pik heb ik vaak geïmiteerd door met leukoplast de huid terug te trekken en vast te zetten.

Op een gegeven moment ga je je dan afvragen of ‘t vel er niet beter definitief af kan. En daarom heb ik het besluit genomen.

De wens was een hoge en strakke besnijdenis. Zo hoog mogelijk, zodat er zoveel mogelijk binnenblad van de voorhuid behouden blijft.

Dag van de besnijdenis – donderdag

Zo, het is gebeurd! Ben net weer thuis.. het is prima verlopen allemaal.

Om 11.15 was ik er al, mooi op tijd om nog even wat papierwerk te doen bij de secretaresse. Lijstjes met mogelijk medicijngebruik, ondertekenen dat je begrijpt wat er gaat gebeuren, etc.. en betalen natuurlijk; 1250,- euro’s. Verder vertelde ze me vriendelijk en duidelijk wat er ongeveer ging gebeuren. Dr. Busing kwam na een minuut of 10 ook langs. Meteen ter zake, mijn wensen laten weten (hoog en strak) en de incisie lijnen met stift aftekenen. Ik wou graag zo hoog mogelijk, zodat het binnenblad zoveel mogelijk behouden blijft. Hij vertelde dat de eikel waarschijnlijk een tikje naar beneden zou gaan wijzen bij een erectie. Hij stelde daarom voor om het frenulum een klein beetje in te snijden. Dus niet wegsnijden of verwijderen, een beetje inkepen. Dat leek me prima. Na het aftekenen kon ik richting operatiekamer-afdeling met m’n medisch dossier in de hand.

Daar werd ik al snel opgehaald en naar een bed gebracht. Uitkleden, laten zien dat de boel geschoren was, OK kleding aan, muts op, kom maar op! Eerst kwam de chirurg nog langs om de lokale verdoving te geven. Een spuit aan de basis, en een klein beetje net onder het frenulum. De eerste niet te voelen, de 2e een beetje pijnlijk. Ik had na nog een kleine inspectie toch het gevoel dat de besnijdenis wel heel strak zou worden, gebaseerd op de aftekening. Dus heb gevraagd of er nog een halve centimeter meer overgelaten kon worden aan de binnenblad kant; geen probleem.

Even later een doof en slapend gevoel in m’n penis, maar niet gevoelloos. Ik kon lopend naar de OK, die vlakbij is. Daar werd het wel heel werkelijk met een man of 5 in groene jassen, een tafel/bed in het midden met een dikke lamp erboven 🙂 Net als in de film dus. En gezien ik helemaal nooit in een ziekenhuis kom, was dat wel apart om te zien. Nou goed, liggen, wachten, ontspannen.

De boel werd ontsmet, en 2 chirurgen gingen aan het werk. Verder waren er nog 2 assistentes die me op de hoogte hielden van hoe het ging en of ik me goed voelde. Tijdens de besnijdenis zelf ook gepraat met de chirurg zelf en voor de rest geluisterd wat er gebeurde. Na ik denk een half uurtje was de huid weggenomen en die lieten ze me ook zien. Een vierkant stuk huid van ca 8×10 cm. En na een kwartiertje hechten was ‘t klaar. Ik kon em voor het eerst bekijken en het zag er erg netjes uit. Twee van de hechtingen zijn dik en goed zichtbaar, de rest extra dunne doorzichtige, die je bijna niet ziet. Allemaal zelf oplossend. Nog een kleine demonstratie compress met creme aanbrengen en terug naar de wachtruimte.

Daar een broodje en koffie, en na een check of alles goed was kon ik me weer aankleden. Compressen, creme en pijnstilling meegekregen.

En nu dus weer thuis; de verdoving begint geloof ik een beetje uit te werken nu. Nog geen pijn gelukkig.

Dag 1 – vrijdag

Gisteravond voor het eerst het verband verwisseld. Het ging er pijnloos af, maar het ging wel weer een beetje bloeden. Snel even een paar foto’s maken en weer inpakken. Het ziet er niet slecht uit, wel wat blauw en opgezwollen onder de eikel en de hechtingsrand is natuurlijk nog erg vers. Vannacht redelijk goed geslapen. Wel een paar keer wakker met een halve erectie. Maar deze zakte dan gelukkig wel weer weg. Alleen het feit al dat ik nu een strak besneden lul heb zorgt al voor lichte opwinding. Lastig om je gedachten een beetje in toom te houden.

De Duitse arts adviseerde overigens een vrij simpele herstel methodiek: de 1e dag niet douchen, daarna wel maar de penis niet inzepen; gewoon kort met de douchekop erover. Verder eventueel koelen met ijs (heb ik nog niet gedaan) en na een aantal dagen eventueel een bad. Ik vroeg nog naar het gebruik van Contratubex of vergelijkbare anti-litteken cremes, maar dat hielp volgens hem niets. De netheid van de hechting was meer bepalend. We zullen zien.

Ik hou het voorlopig op genieten van de zon, en een beetje gamen.

Dag 4 – maandag

Afgelopen weekend is goed verlopen. Zaterdag was de zwelling op z’n hoogtepunt, met name het voorblad onder de eikel was erg dik. Daardoor was het ook minder comfortabel om er mee te lopen. Dus een groot deel van het weekend lui op de bank gehangen en af en toe met ijs gekoeld. Gelukkig was er nog Formule 1 op tv 🙂 Vandaag is de zwelling al veel minder. Vanochtend wel veel jeuk. Het goedje wat ik op de gaasjes deed (een spuit met rustgevende/koelende/antibacteriele gel) is nu op, dus nu houd ik het op droge gaasjes. En als ik thuis ben gewoon niets; kan het mooi luchten.

Dag 5 – dinsdag

Vannacht zonder gaasje en ondergoed geslapen en zelfs geen erectie gehad (in ieder geval niet gemerkt). De zwelling is nog niet helemaal weg, maar het gaat langzaam de goede kant op.

Dag 6 – woensdag

Yes, de zwelling is bijna helemaal weg, alleen de blauwe plekken nog niet.. Vandaag grotendeels toch weer met een gaasje d’r om gelopen; zonder verdraag ik echt niet – de hechtingen jeuken dan te erg. Een volle erectie is inmiddels ook pijnloos, mits ik de spanning er af houd door m’n zak omhoog te houden… Wel leuk om te zien hoe het resultaat bij erectie is. Maar frustrerend om er dan wel vanaf te moeten blijven!

Dag 12

De eerste 3 hechtingen zijn inmiddels los. Het draad krijg ik er nog niet uit. Tussen de andere hechtingen zitten kleine korstjes. Na het douchen zijn ze zacht en heb ik ze weg geveegd waar mogelijk. Ook ben ik weer aan het werk gegaan; een kantoor baan, dus dat levert geen problemen op. Wel had ik nog een droog gaasje eromheen gedaan om jeuk of irritatie te voorkomen.

Dag 13

De draadjes van de losse hechtingen heb ik eruit getrokken met een pincet. Daarnaast zie ik nu ook dat er nog 2 andere al helemaal opgelost zijn. Ik denk dat over een weekje ze er allemaal wel echt uit moeten zijn! Daarnaast ben ik begonnen de dichtgegroeide hechtingsrand dagelijks in te smeren met Contractubex. Een zalf die litteken vorming tegengaat. Vandaag voor het eerst zonder gaasje om de wond naar het werk gegaan. Wel veel jeuk, omdat de wond en voorblad voortdurend tegen schaamhaar stoppels liggen. En die prikken nogal. Het comfortabelst is nog gewoon een gaasje te gebruiken.

Na 3 weken

Een aantal dagen geleden heb ik het gros van de hechtingen al losgeknipt en eruit getrokken. Voordeel is dat de irritatie van de draadjes bijna weg is. Gaasjes gebruik ik daarom niet meer. Nu, na 3 weken heb ik alle hechtingen er uit. Het was een beetje gepiel, omdat het van die superkleine hechtingen waren die bijna onzichtbaar zijn, maar ze zijn eruit. Inmiddels heb ik ook al weer twee keer gemasturbeerd. Daarbij heb ik wel de spanning op de huid zo min mogelijk gehouden, door m’n benen op te trekken. Bij een erectie staat er behoorlijk wat spanning op de huid. Opzich heb ik wel vertrouwen in de stevigheid van de huid en dichtgegroeide rand, maar ik neem liever geen risico’s.. Over een paar weken kan ik er als het goed is weer volop van genieten.

Na 3 maanden

Het resultaat is super! Het gevoel om besneden te zijn geeft me nog altijd een goed gevoel. Het is niet zo dat ik er continu mee bezig ben, ook voel ik m’n ontblote eikel niet voortdurend. Het enige wat vermoedelijk nog in de komende maanden beter gaat worden is de gevoeligheid van de besnijdenisrand. Deze is nog altijd best gevoelig, en is onderhuids wat hard. Wellicht zijn dit nog wat bloedstolsels, misschien is het littekenweefsel dat niet meer wegtrekt. De tijd zal het leren. De strakheid vind ik ook goed; in slappe toestand denk ik wel eens dat ‘ie strakker besneden had mogen worden, terwijl ik het in erectie precies goed vind: een goed strakke huid. Dat is nou eenmaal de consequentie van een groeier, het kan niet in beide toestanden precies zo strak zijn als je wil.
Masturberen is wel behoorlijk anders geworden. Zonder glijmiddel bevalt me niet en lijkt de besnijdenisrand te irriteren. De directe stimulatie is geweldig, maar even in vijf minuten aftrekken zit er niet meer in.

Ik ben blij met de beslissing die ik heb genomen. Nog blijer ben ik met het feit dat ik zelf deze beslissing heb kunnen nemen en niemand dat al voor mij gedaan had!